vrijdag 22 mei 2015

Betaald cachen?


Er zijn wel eens van die mensen die vragen wat ik aan het doen ben als ik aan het geocachen. Geduldig probeer ik zo goed mogelijk uit te leggen wat geocachen is. De oprecht geïnteresseerde vraagt verder. Eén van die vragen is hoeveel caches er al gevonden zijn. Als ik dit schrijf zijn het 444 caches. Iedere cacher is ooit bij 0 begonnen natuurlijk. Er zijn mensen die verwonderd kijken en zeggen ‘al’ 444? Het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk. Want als ik vertel dat er mensen zijn met meer dan 10.000 caches dan staan mensen helemaal verbaasd te kijken. Als ik vertel dat er een team (Alamogul genaamd) in de VS is dat meer dan 115.000 caches heeft zijn de gezichten nog best grappig om te zien. Nu is het in de VS een tikkie gemakkelijker om snel caches te rapen. Er zijn daar highways die (gedeeltelijk) groen zien van de tradi’s, waarbij het minimum van de trail 500 lijkt te zijn.

In Nederland gaat het verhaal dat team Alamogul betaald wordt om te geocachen. Als ik dit verhaal voorleg bij drie groepen op Facebook wordt er vrij sceptisch op gereageerd. Ook mij lijkt het verhaal onwaarschijnlijk. Toch trek ik de stoute schoenen aan en vraag per e-mail aan Groundspeak of dit verhaal klopt. Tot mijn grote verbazing krijg ik een mailtje terug met het volgende antwoord: ‘Thanks for writing in. As much of a dream job as it might be, and I wish I had it, we're not paying Alamogul to geocache.‘

Dan rijst bij mij de vraag of betaald worden voor geocachen wel zo leuk is als het lijkt. Betaald worden schept toch verplichtingen en de kans is dan groot dat de lol van het spelletje er dan afgaat. Voor mijn blog zou ik het nog niet zo erg vinden om betaald te worden denk ik. Er is dan genoeg om over te schrijven. Hihi, laat mij maar geocachen zoals ik nu doe dan blijft het spel voor mij leuk om te spelen!

1 opmerking: