woensdag 30 april 2014

Boskoop

Boskoop staat bekend om de vele boomkwekerijen. En dat zijn er ook echt wel heel wat. Erg? Helemaal niet natuurlijk. Het levert nog wel eens grappige plaatjes. Toeristen die met een helm op door Boskoop fietsen. Boskoop heeft zelf een boomkwekerijmuseum. Het geeft goed weer hoe het leven vroeger was. Hard werken was het. Dankzij de machines is het tegenwoordig makkelijk geworden.
In geocache land is Boskoop inmiddels ook bekender geworden. Van heinde en ver komen mensen naar Boskoop om de Monskey-serie te doen. Op de ronde langs de Monskey’s liggen ook andere caches als bijv. tuf tuf en schutsluis laag Boskoop. Op zondagen met mooi weer is het nog druk ook als je gaat  geocachen! En dat levert grappige situaties op als filevorming voor een cache. Vergeet ook de geoklets niet als je op elkaar staat te wachten! Je krijgt soms leuke verhalen te horen.
Omdat Boskoop in de buurt ligt van mijn woonplaats hebben we niet de noodzaak om de serie helemaal in één keer te doen. We doen de serie in gedeeltes. Dachten we dat de omgeving kenden? Nou, niet dus! We komen op plaatsen waar we niet eerder waren! En zo zien we nog eens wat!

Omdat de serie ligt tussen een groot gedeelte van de boomkwekerijen hebben we daarom al heel wat boomkwekerijen gezien! We voelen ons soms net toerist in eigen regio. Iets mis mee? Welnee, we maken er gewoon een ‘vakantie’dag van. Bij Jansen een ijsje eten en de dag is compleet!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten