vrijdag 21 november 2014

Zoeken

Eén van de belangrijkste dingen die bij geocachen horen -zo niet het allerbelangrijkste- wat hoort bij geocachen is het zoeken naar de schat. Soms is het best lastig om die cache te kunnen vinden. Niet alleen omdat je eerst een puzzel moet oplossen dan wel, omdat je van te voren al weet dat het terrein moeilijk kan zijn. Het is tenslotte toch een verschil of je nou in het donker je cache moet zoeken of een boom in moet klimmen om de cache te rapen.
Het gezegde gaat ‘zoekt en gij zult vinden’. Voor mezelf had ik hieraan toegevoegd ‘vind je  het niet dan moet je zoeken’.
Bij geocachen is het nu eenmaal zo dat je af en toe flink moet zoeken om de schat te kunnen vinden. En dan sta je zo ongeveer op het nulpunt en kun je de cache niet vinden….. Dan kun je natuurlijk op genieten van het uitzicht. Je kunt bij jezelf bedenken dat je op een plekkie was waar je anders nooit zou zijn geweest. Maar als het de derde of vierde cache is op rij die je niet kunt vinden dan is het best balen. Zeker als je goed gezocht hebt.
Maar wat is het leuk als je je cacheapparaat hebt ingeladen met caches en je vind de ene na de andere. Dan kom je thuis met een heel voldaan gevoel. Voor zover je niet onderweg al logde kun je thuis ‘even’ aan de slag met logjes. En daarmee melden dat je de schat weer gevonden hebt,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten