maandag 2 juni 2014

Multi 2

Afgelopen zaterdag en zondag was het dan weer zover. Tijd voor coördinaten, vragen en de bijbehorende antwoorden. Foto’s worden gemaakt om te gebruiken bij de cache beschrijving,  In de Brugstraat staan we met pen, papier, fototoestel en GPS-apparaat. Een ouder echtpaar vraagt wat we aan het doen zijn. Er ontstaat een praatje. Meneer en mevrouw kennen het geocachen. Ze vinden het leuk om wat geschiedenis weetjes te horen over Zwammerdam. Al pratende voel ik me echt  zo’n dorpsgids, maar leuk is het wel!
Het wandelingetje door Zwammerdam is wel grappig . Het mooie is dat er ineens dingen opvallen die we eerder niet zagen. Tja, toch toerist in eigen dorp!
’s Avonds wandelen we door een ander gedeelte van het dorp. Op dit wandelingetje maken we nog twee waypoints. Maaren en Ed vinden het leuk om te helpen.
In een Bodegraafse krant vinden we bij een krantenartikel een protestlied. Het is de bedoeling om toestemming te vragen, zodat het lied bij de beschrijving kan. In de tijd dat Zwammerdam als gemeente opgeheven zou worden was er veel protest. Zwammerdam koos voor Alphen aan den Rijn. Zo worden we weer wat wijzer.
Nu is het de bedoeling dat alle verzamelde gegevens de computer ingaan. En dat is ook weer zo’n klus waar een hoopt tijd in gaat zitten. Erg? Welnee! Er is lekker weer voorspeld, dus naar buiten met de computer, papieren, pen, USB stick en fototoestel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten