vrijdag 30 mei 2014

multi

De nieuwe voorzitter van de belangenvereniging heeft dezelfde hobby met zijn gezin als ik; geocachen. Als we elkaar spreken hebben we het wel eens over geocachen. De voorzitter wil Zwammerdam en zijn/haar geschiedenis promoten.
Of ik een multi wil maken in Zwammerdam. Als Xarifa van deze klus hoort is ze wild enthousiast en wil meteen aan de slag.
We gaan informatie verzamelen als achtergrond info om als beschrijving bij de cache te gebruiken. Al snel hebben we zelfs teveel informatie. Mooi meegenomen! Dachten wij zelf al het één en ander te weten over Zwammerdam en de geschiedenis dan komen we toch bedrogen uit!
Een route wordt gemaakt. Met mooi weer worden de coördinaten bepaald met vraag en antwoord. Het fototoestel gaat mee, want we willen toch ons eigen fotomateriaal gebruiken. Niet alleen om rechthebbenden in de weg te staan, maar ook omdat we het leuk vinden om zelf de foto’s te maken die erbij horen.
Hier en daar moeten we nog wat details navragen. Kleine puntjes die het verhaal kloppend en volledig maken. Het eindcoördinaat is vastgesteld en de toestemming moeten we nog vragen. Verder nog even bij Groundspeak op de website nakijken wat er nog aan de multi moet worden toegevoegd dan wel worden weggelaten. En even nakijken wat precies de regels zijn.
Al met algaat er meer tijd inzitten dan we dachten. Rampzalig? Wel nee alleen maar leuk om te doen. Zo zijn we leuk en nuttig bezig met onze hobby.

Al doende besluiten we onze ervaringen en aantekeningen te verzamelen. Titel ? ‘Damse multi’ of ‘Damse geschiedenis’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten