maandag 19 mei 2014

Geotopia


In Alphen aan den Rijn liggen heel wat caches. Er word wel eens gezegd dat Alphen ‘vol’ ligt. Iemand is op het idee gekomen om Alphen daarom maar Geotopia te noemen. Helemaal niets mis mee, want als ik thuis vertel dat ik naar Geotopia ga dan weten mijn gezinsleden dat ik ga geoachen in Alphen.
Zo was er op 18 mei op de kindereboerderij aan de Zegersloot een schaapscheerdersfeest. Maaren en Xarifa wilden daar wel heen, want van de scouting zou er ook een standje staan. Maaren mocht als welp gratis een broodje bakken en dat wilde Xarifa ook wel!
Op weg naar de kinderboerderij hebben we een cache geraapt die we eindelijk in de picture hadden na een hele tijd. Dat was nummer één. Het bezoek aan de kinderboerderij is leuk en gezellig. Maaren heeft zijn broodje gebakken en Xarifa ook; al moest zij er een euro voor betalen. Natuurlijk gaan die zelfgebakken broodjes met smaak naar binnen.
We besluiten in het Zegerslootgebied een paar caches te pakken. En dat valt nog niet mee! Door de regen van de afgelopen dagen en wat zon zijn de brandnetels gaan groeien. Onze bermuda’s zijn daar niet op berekend. Best pijnlijk! Zowel Xarifa’s benen als de mijne zitten al snel onder de bulten! Om deze reden besluiten we een tweetal caches te laten zitten tot het najaar/ winter. Onze schoenen zitten onder de modder, want ook al schijnt het zonnetje goed; het duurt toch altijd even voor modder weer goed begaanbaar is.

Tegen half vijf besluiten we op huis aan te gaan, want er beginnen wat magen te knorren. Weer thuis? Gaat de vuurkorf aan en de patatpan. De sla was al klaar gemaakt en komt ook op tafel te staan! Een volgende keer zoeken we verder in Geotopia!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten