maandag 12 mei 2014

Jaargetijde

Elk jaargetijde heeft zijn charmes. En daarmee geocachen ook. In de winter zijn bepaalde caches beter te vinden dan in de zomer. Al was het maar omdat bladeren van de bomen zijn gevallen. Sommige caches zijn dan gemakkelijker te vinden.
Als het hard gevroren heeft en er ligt genoeg ijs op het water dan zijn bepaalde caches beter bereikbaar zonder dat je in een boot hoeft te gebruiken of een waadpak. Die kou is dan wel weer minder leuk.
In het voorjaar komt de natuur tot leven. Als je gaat cachen in de natuur zie je de natuur weer tot leven komen. Lammetjes in de wei, bloesem aan de bomen, mama vogels met hun kuikentjes in de sloot en ook broedende zwanen. Bij die broedende zwanen moet je niet al te dicht in de buurt komen. Als die kleine zwaantjes er zijn dan hoef je ook niet te proberen om in de buurt van die kleintjes te komen.
In de zomer? Kan het goed heet zijn en dan is de schaduw soms prettiger dan cachen. Toch kan de zomer ook zijn positieve punten hebben. Want wat is het leuk om met een boot een meer op te gaan. Broodjes en drinken mee en andere lekker dingen en vervolgens die caches pakken die je alleen maar per boot kunt pakken. Goed insmeren en soms een verfrissende duik nemen. In het water vallen is dan geen ramp.
Met verkleurende bladeren in de herfst kan cachen ook leuk zijn! Het levert in de bossen mooie plaatjes op. Na een boswandeling met een stel caches is die warme choco best lekker! Al dan niet op een terrasje!

Iedereen heeft zijn favoriete jaargetijde. En bij mij is dat toch het voorjaar dan wel de herfst. En waarom? Buiten bewegen en dan met frisse wangen weer thuiskomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten