maandag 21 juli 2014

Earthcache

Naast een heleboel traditional caches heb je earthcaches. Soms gebeurt het dat je relatief in de buurt bent van een earthcache. Talrijk zijn ze niet, maar zeldzaam zijn ze nu ook weer niet. En deze caches wil ik dan niet laten ‘liggen’.
Gisteren ging zoon Maaren op kamp met zijn scoutinggroep op kamp. Het kampgebouw ligt tegen de rand van het bos in Veenendaal. Omdat we nu eenmaal graag combineren is Miep meegegaan. Op 2,20 km. hemelsbreed ‘ligt’ een earthcache. Op weg naar de cache wandelen we door het bos. We ruiken nu en dan dennengeur. Echt druk is het niet in het bos. We komen af en toe een wandelaar tegen. Fietsers zien we wel gaan over de diverse fietspaden. Last hebben we niet van deze fietsers.
Na een klein uurtje wandelen komen we aan bij de cache. Aan de rand van een heideveld is de earthcache gesitueerd. Een mooie locatie overigens. De antwoorden zijn snel gevonden. We wandelen terug richting het kampgebouw. Na een uurtje zijn we terug bij het kampgebouw. Tegenover het kampgebouw ligt een cache. Deze cache is snel geraapt. We loggen de cache.
Onze auto staat lekker in de schaduw. Toch gaat de airco even aan als we terug rijden naar huis. Thuis is het antwoorden verzamelen en in een mailtje naar de CO. Via de welbekende website word er gelogd. En jawel, omdat we nog niet zolang cachen en nog niet echt ver weg geweest zijn is de cache bij het scoutinggebouw de meest oostelijke en ook het verste weg!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten