woensdag 23 juli 2014

Langs de weg

In een stad zul je niet zo snel groenten in de verkoop aangeboden zien staan langs de kant van de weg. In de polder daarentegen komt dat wat vaker voor. Nu de eerste groenten klaar zijn vind je al het één en ander langs de kant van de weg.
Omdat we de Monskeyserie af wilden maken zijn we op Boskoop aangegaan. Het is wel grappig om de serie af te maken. Vooral Xarifa heeft er nog een heel stel te gaan. Op één na heeft ze die allemaal gevonden. Omdat de serie eerdaags het archief in gaat wil ze nog terug om die ene te rapen.
Sommige caches liggen in de buurt van bramen en brandnetels. Nog maar weinig bramen zijn klaar voor de pluk. Als er genoeg bramen klaar zouden zijn, hadden we ze geplukt en meegenomen naar huis voor jam, limonade, enz. De brandnetels hebben we laten staan voor wat ze waren ook al zit de snoeischaar in de rugzak met een plastic zakje en tuinhandschoenen om alles mee te kunnen nemen.
Langs de kant van de weg staat ergens een roze kratje met daarin een gele courgette. In de supermarkt heb ik nog geen gele courgette gezien. Tot mijn grote verbazing is de courgette gratis mee te nemen. Onderin het kratje ligt een gelamineerd papier met de mededeling ‘niet allemaal tegelijk meenemen’. Wij nemen de laatste courgette mee. Bij thuiskomst laten we trots onze vondst zien. En koken met onze gele courgette zullen we zeker.

En zo heeft geocachen zijn leuke bijkomstigheden. En wij genieten gewoon van die bijkomstigheden!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten