woensdag 15 oktober 2014

Informatie

Nu we in de herfst zitten en de winter eraan komt duiken we allemaal naar binnen. Het mooie zomerweer is zo langzamerhand toch echt voorbij. Het binnen zitten is begonnen. En dat betekent dat ik de benodigde informatie voor onze route 66 reis niet meer buiten verzamel, maar binnen! Erg welnee! Warme choco of thee, wat te knabbelen en met een boek op de bank. Pen en papier bij de hand om aantekeningen te maken.
Al die aantekeningen worden verwerkt in de eigen reisgids. Ook internet wordt nageplozen. Reden hiervan is dat er geen Nederlands talige reisgids voorhanden is over de historische Route 66. Balen dat ik alles zelf moet napluizen? Nou, eigenlijk niet. Reden is dat ik dan wel zo’n eigenwijze tante ben die alles zelf gaat verzamelen wat betreft informatie.
Niet allen de reisgidsen uit de bibliotheek hebben hun waarde bewezen, maar de beschrijvingen bij de diverse caches hebben ook informatie opgeleverd.
Het leuke is dat er informatie naar boven komt die de reisgids niet bieden. Blijft leuk om te lezen wat de mensen uit de buurt te schrijven hebben over hun omgeving. En die informatie is bruikbaar. Dan is het natuurlijk ook nog eens leuk om die mensen te noemen in het dankwoord en te in de bronvermelding.

Via een reisgidswinkel heb ik een boekje gekocht. In een woordenlijst wordt van alles verteld. Inderdaad Engelstalig, maar juist ook leuk om steeds door te bladeren, wat stukjes door te lezen en verzamelen! In de komende weken worden de diverse caches online bezocht om alvast een indruk op te doen van al die te maken reis en natuurlijk info te verzamelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten