woensdag 1 oktober 2014

Algemene ontwikkeling

Als je gaat zoeken op internet naar caches dan kan je ervoor kiezen om ze alleen maar op je apparaat te zetten. En dan maar op stap gaan.
Je kan er ook voor kiezen om caches te gaan zoeken met een thema of juist aan de hand van een route caches te rapen.
Hoe leuk is het om caches te rapen en wat meer te doen met de beschrijvingen van de caches. Is het niet voor jezelf om er wijzer van te worden dan is het wel leuk voor kinderen om er meer mee te doen.
Je kunt de beschrijving uitprinten en meenemen op weg naar de cache. Het is ook heel leuk om er meer mee te doen. Tijdens het zoeken naar de cache kun je foto’s maken, van het tekenen van de logrol kun je een foto maken en van de cache zelf kun je een foto maken.
Met de verzamelde informatie kun je een boek maken bijvoorbeeld. Beschrijvingen en foto’s kun je samenvoegen. Leuk is om je eigen ervaringen toe te voegen van toen je zocht, enz.
Eerlijk is eerlijk onze eigen algemene ontwikkeling is er op vooruit gegaan. Het lezen van de beschrijvingen vonden we al leuk, maar het verzamelen is nog veel leuker. Het doorkijken van het boek is al leuk. Het helpt ook met het verzamelen van informatie als er een werkstuk gemaakt moet worden. Een werkstuk over geocachen of een spreekbeurt is op deze manier ook snel klaar.
Enneh, de rekenkunsten van de kinderen zijn met sprongen vooruit gegaan. Gewoon een multi lopen of een mystery oplossen waarbij je op zoek moet naar getallen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten