vrijdag 19 september 2014

Sint Maarten

Op 11 november is het sint Maarten. Ons achterbuurmeisje Renée wilde aan sint Maarten doen, maar Xarifa had er nog niet van gehoord. Xarifa zal toen 4 of 5 jaar zijn geweest. Eens moet de eerste keer zijn. Zo kwam het dat sint Maarten bij ons in huis kwam. Op een gegeven moment ging Xarifa naar een nieuwe school. Op haar nieuwe school zaten twee meiden in de klas. Met die twee meiden heeft ze sint Maarten gevierd. Maaren was toen 3. Inmiddels hebben we onze eigen traditie ontwikkeld. Eerst pannenkoeken eten thuis en als we weer terug komen warme chocolademelk drinken. Tijdens het drinken van de warme choco is het dan nagenieten en bekijken wat voor lekkers er verzameld is. De eerste snoepjes worden dan al verorberd.
Nu we sinds een jaar geocachen doen besloot ik er eens een eventje van te maken. Xarifa is nu 17 en gaat al sinds een paar jaar mee als begeleiding. Maaren is nu 11. Waarschijnlijk doet hij voor één van de laatste keren mee met sint Maarten.
Dit jaar valt sint Maarten op een dinsdag. We maken het niet te lang. Ook beginnen we op tijd. We maken er een optocht van. Na afloop krijgt iedereen wat te drinken en een zakje snoepjes. Nu moet ik alleen nog op zoek naar leuke zakjes. Dan wil ik niet van die goedkope zakjes die je her en der kunt krijgen, maar echt van die wat sjiekere tasjes. Het is de bedoeling om het op die manier helemaal af te maken.

Wat al leuk is? De voorpret!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten